Ahmet-Emine Çil Özel Eğitim İlkokulu
Ali ERDEMOĞLU Mah. Otogar civarı No7 Besni

VİZYON

1739 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu´ nda yer alan, Milli Eğitimin Temel amaçları doğrultusunda bölgemizde özel eğitim hakkında okulumuzu merkez haline getirebilmek. Bu amaç doğrultusunda hafif ve orta düzeyde zihin geriliği olan öğrencilere ; 1- Temel yaşam becerilerini kazandırmak; 2- Sosyalleşmelerini sağlayarak topluma entegrasyonunu sağlamak; 3- Bilişsel becerilerini seviyelerine göre geliştirmek; 4- Akademik becerilerini seviyelerine göre geliştirmek; 5- Psikolojik gelişimlerini seviyelerine göre geliştirmek;, 6- Davranışlarını istendik doğrultuda düzeltmek; 7- Psikomotorsal becerilerini seviyelerine göre geliştirmek; 8- Meslek için gerekli özel beceri ve yeteneklerini geliştirmek; 9- Meslek yaşamı içinde uygulamalı meslek çalıştırmaları yaptırarak iş bulmalarını ve çalışma hayatına girmelerini sağlamaktır.

MİSYON

Anayasamızda ve milli eğitim Temel kanunda ifadesini bulan; Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, ülkesini ve milletini seven, demokrasiye inanmış, insan haklarına ve çevresine saygılı, hoşgörülü, ve öz bakım ve temel yaşam becerileri ile işlevsel akademik becerilerini geliştirmek ve topluma uyumlarını sağlamak amacıyla gelişimsel eğitim programları uygulanır.

BAŞARILAR

Diyarbakırda yapılan Özel Olimpiyatlarda 5 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalya kazandık.

Normal Öğretim

Doğal Gaz

Okulumuz İlçe Merkezindedir.

Yerleşim Yeri Bilgisi

İlçemizin Nüfusu 29000 civarında olup. Adıyaman-Gaziantep illerin birbirine bağlayan anayol üzerindedir. Üzüm ve Antep fıstığıyla meşhur olan İlçemizin tarihi çok eskidir.